Tuesday, September 30, 2008

Pedih Mata

Gambar Anwar Disembur Cat

GAMBAR Penasihat PKR dan juga bakal Perdana Menteri ke-6, Anwar Ibrahim di papan tanda mengucap selamat hari raya yang di pasang di peersimpangan jalan ke Universiti Islam Antarabangsa (UIA) ke Jalan Lama Bentung telah disembur dengan cat sehingga tidak menampakan langsung nukanya.

Dua lagi gambar Ahli Parlimen Gombak, Mohd Azmin Ali dan ahli Parlimen Kuala Krai. Dr Mohd Hatta Ramli bagimana pun tidak diapa-apakah.

Apakah motif pengkhinatan berkenaan? Dan siapakah yang bertanggungjawab melakukannya. Perbuatan itu bukan saja vandalisme politik namun mereka yang tidak bertamadun dan tidak tahu profesionalisme dalam politik.

Dalam pada itu pemasangan papan tanda berkenaan menimbulkan tanda tanya kepada umum apabila gambar ahli Parlimen Kuala Krai, Dr Hatta turut sama terpampang di situ tanpa dimasukkan sama gambar Bulan Purnama penuh iaitru lambang partinya. Apakah relevannya gambar Bendahari Agung Pas itu turut sama tertera di papan tanda berkenaan yang terletak jauh dari kawasannya?

Beliau sepatutnya memasang papan tanda bagi mengucapkan selamat menyambut Ramadhan dan Idul Fitri di kawasannya di Kuala Krai dan bukannya menempel di papan tanda Keadilan itu.

Di Kuala Krai semasa saya lewati bandar berkenaan malam tadi tidak ternampak satu pun papan tanda seumpama itu yang tertera gambar Dr Hatta mengucapkan selamat hari raya kepada pengguna jalan raja Gua Musang - Kuala Krai. Apakah ketiadaan itu menandakan Dr Hatta akan bertukar kawasan tidak lama lagi atau selewat-lewatnya dalam pilihan raya akan datang? [gn kel 1:50 pm 30/09/08]

No comments: