Thursday, January 21, 2016

Pemberontakan ke atas Mukhriz ternyata direstui Kuala Lumpur

STOP PRESS

Jaminan yang diberikan oleh Setiausaha Agung Umno Teuku Adnan Mansor bahawa 14 ketua bahagian Umno atau wakilnya yang hadir dalam sidang akhbar mengistyharkan hilang kepercayaan dan keyakinan kepada Mukhriz Mahathir sebagai Pengerusi Umno dan MB Kedah menjelaskan bahawa pertemuan dan sidang akhbar petang semalam mendapat restu dari Kuala Lumpur.

Menurut Teuku Adnan, tidak timbul ketua bahagian yang hadir pada sidang akhbar itu akan dikenakan tindakan seperti mana tindakan terhadap beberapa orang ketua cawangan di Teluk Kemang, Negeri Sembilan yang digantung kerana mendesak agar Najib Razak berundur sebagai perdana menteri.

Teuku Adnan membuat penjelasan itu apabila didesak oleh ketua cawangan yang digantung agar parti mengambil tindakan ke atas 13 ketua bahagian Umno Kedah yang bersekongkol dengan Timbalan Pengerusi Umno Kedah Ahmad Bashah Md Hanafiah yang mengistyharkan ketidakyakinan dan kepercayaan kepada Mukhriz Mahathir sebagai MB.

Desakan itu dibuat berdasarkan apa yang dialami oleh ketua cawangan berkenaan kerana tindakan ketua bahagian di Kedah itu hampir sama "kesalahan" dilakukan mereka.  [wm.kl.11:51 pm 21/01/16]

No comments: