Friday, July 22, 2016

Kisah orang Pas berebut tanah?

PERHATIAN

Dua tiga hari lepas kita dikejutkan dengan satu kes mahkamah di Kota Bharu Kelantan membabitkan pemimpin tertinggi Pas, seorang Yang diPertua Kawasan, seorang bekas Bendahari Pas dan seorang lagi bekas Setiausaha Agung Pas Malaysia berserta dengan lebih setengah sedozen anak-anak bekas seorang Adun Pas Kelantan.

Fakta kes: Yang diPertua Pas berkenaan telah mengemukakan satu petisyen di Mahkamah Tinggi Kota Bharu berkaitan sebidang tanah yang sedang dalam proses dimajukan untuk pembinaan rumah untuk rakyat. Apa menjadi perhatian kenapa soal tanah dan projek itu sampai ke Mahkamah? Apakah yang tidak kena dan rahsia di sebalik kasus itu? Apakah ia seperti kes "gemulah" kambing Japnapari sehingga ke mahkamah?

Sepatutnya proses pembangunan untuk rakyat seperti pembinaan rumah mampu milik dan sebagainya tidak terganggu sehingga terpaksa mendapat penyelesaian di mahkamah. Tentu ada sesuatu yang tidak kena dan ia menjadi misteri kepada umum. Malang lagi ia membabitkan orang parti agama yang selama ini dianggap ikhlas, jujur dan mencari keredhaan Allah dalam perjuangan demi rakyat.

Saya sedang mengumpul maklumat akan membawa kisah pertelingkahan berkenaan dalam blog ini. Tunggu jangan tidak tunggu. Wassalam Mso. [wm.kl.6:01 pm 22/07/16]


No comments: