Thursday, September 27, 2012

Najib Rayu Agar Jangan Saman AG dan Bekas IGP?

SELANG HARI                                                                                                                         

Malam kelmarin sekali lagi saya berjumpa dengan seorang wakil rakyat ini. Beliau menceritakan sesuatu agak sulit yang boleh menjadi bahan atau isu politik yang berlengas. Kes ini ada kena mengena dengan bekas Pegawai Tinggi Polis yang dihadapkan mahkamah kemudian dilepaskan.

Pegawai polis itu bercadang untuk menyaman Peguam Negara dan bekas Ketua Polis Negara untuk membela penganiayaan ke atas dirinya. Katanya Najib telah memanggil bekas pegawai tinggi ini dan merayu agar pegawai tinggi itu tidak mengambil tindakan waktu ini.

Najib, katanya tidak menghalang tetapi biarlah selepas pilihan raya? Kita faham kenapa selepas pilihan raya. Tetapi apakah keperluan pegawai polis itu untuk akur dengan kehendak dan rayuan Najib. Apakah benafit yang beliau perolehi? Dan tidakkah bila memenuhi rayuan Najib itu ia dianggap membantu Najib?

Bukankah dengan melengakan tindakan itu satu persubahatan besar melindung orang yang kita rasakan melakukan jenayah? Hendaknya cerita wakil rakyat itu benar dan dia akan persampaikan apa yang saya pertikaikan ini.

Kalau kita sudah nekad untuk apa kita berundur lagi, teruskan. Rakyat sendiri menanti tindakan-tindakan berani ke atas orang yang juga berani. [wm.kl.12:11 t/hari 27/09/12]

1 comment:

bat8 said...

Tuan MSO,

Buat apa bekas pegawai polis tersebut membantu Najib sedangkan najib mempunyai kuasa untuk membantu bekas pegawai polis tersebut dengan mengarahkan AG dan bekas KPN berenti " dok ma-kan" dia, tetapi Najib buat lembu kenyang je. Tak menolong pun. Tak menolong maknanya Najib pun bersongkol dengan AG dan bekas KPN tu.

Pendapat saya teruskan aja. Fail dulu saman itu kerana jika fail saman hari ini bukan semestinya esok mula bicara.

Lagipun Najib ada kuasa untuk minta supaya kes ini dilambatkan.Pandai-pandai najib la nak buat camne nak hidup. Failkan saman dulu...kita tengok apa Najib nak buat.

bat8