Sunday, May 24, 2009

Berita Malam

Orang Pak Lah Kena Buang di Kelantan

SEKALI air bah sekali pasir berubah. Barisan kepimpinan Umno Kelantan yang diketuai oleh Annuar Musa sebelum ini dirombak secara total oleh Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan yang baru, Mustapa Mohamed apabila tidak mengekalkan pegawai parti lantikan Annuar dulu.

Alwi Che Amat yang juga bekas Setiausaha Politik Perdana Menteri dilantik menjadi ketua penerangan dibuang oleh Mustapa tempat Alwi diganti dengan bekas Ketua Pemuda Umno Kelantan Dali Hussein.

Semantara Setiausaha Umno Kelantan, yang juga ketua Umno Kuala Krai, Ramzi Abdul Rahman tidak dilantik semula dan tempat Ramzi itu diganti dengan ketua Umno Tumpat, Norzaidi Omar.

Nasib Alwi agak bernasib baik kerana beliau masih diberi peranan untuk menjadi Setiasuaha Barisan Nasional, Kelantan sementara Ramzi langsung tidak diberi tugas.

Pengguguran Alwi dan Ramzi itu dilihat sebagai tindakan pemutihan orang Abdullah Badawi di Kelantan.

Sementara itu bekas pengerusi Umno Kelantan Annuar Musa juga tidak diberi apa-apa peranan dan seakan dilenyapkan terus dari Umno Kelantan.

Ketua bahagian Umno Kota Bharu, Fatmi Che Salleh yang dijangka dilantik memegang jawatan penting dalam perhubungan Umno tidak dilantik memegang apa-apa jawatan. Ketua Umno Pasir Mas, Hanafi Mamat pula dilantik sebagai bendahari.

Seperti mana maklum, timbalan pengerusi badan perhubungan ialah ketua Umno Bachok, Awang Adek Hussein. [wm.kl. 9:30 pm 24/05/09]

No comments: