Wednesday, October 10, 2007

Pendedahan

Wakil Rakyat Kelantan Tusuk Bini di Kuala Lumpur!

KATA orang berkupiah bukan bererti lebai, berjuban serban bukan pula bererti guru. Manusia memang hipokrit dan sanggup melakukan apa saja untuk melindungi perbuatan busuknya tanpa memikirkan apakah perbuatan itu baik atau tidak. Itulah manusia ia tidak terkecuali dari kelompok mana mereka itu. Kadang kala kita terpedaya dengan sikap dan perangai manusia ini.

Suatu kejadian yang mengejutkan dan sukar untuk dipercayai, seorang wakil rakyat dari negeri Kelantan telah melakukan perbuatan bertentangan dengan perwatakannya apabila beliau telah berkahwin serorang lagi secara senyap dan diluar pengetahuan isterinya.

Apa yang mengejutkan wakil rakyat berkenaan bukan saja menyembunyikan isterinya itu dari pengetahuan isterinya tetapi turut sama 'mengurung' isteri barunya itu di sebuah apartment sejak hampir setahun lalu.

Wakil rakyat berkenaan yang juga merupakan pemimpin tertinggi dalam partinya dan seorang yang dikatakan bersih mendatangi isterinya di hujung minggu saja, hari Sabtu dan Ahad manakala hari-hari lain beliau berada di Kota Bharu.

Perdayakan isteri

Kesibukannya dalam mengurus parti telah diambil kesempatan untuk memperdayakan isterinya bagi membolehkan beliau menambah satu lagi 'cawangan'.

Pernikahan rahsia wakil rakyat berkenaan masih belum terbongkar sepenuhnya namun kawan-kawan rapatnya sudah dapat menghidu bau perbuatannya. Beberapa kawan rapatnya ada kepentingan dalam perniagaan dikatakan telah menjadi perunding dan pemegang rahsia pernikahan itu.

Mereka ini juga secara tidak langsung menjadikan rahsia perkahwinan itu untuk mengugut wakil rakyat berkenaan melayan permohonan mereka bagi mendapatkan sesuatu di Kelantan termasuk juga beberapa projek atas nama untuk kepentingan rakyat.

Apartment yang menjadi persembunyian isteri kedua wakil rakyat itu terletak di Jalan Ampang, Kuala Lumpur.

Sebuah kereta berwarna hitam juga disediakan oleh wakil rakyat berkenaan untuk menyenangkan beliau bergerak bagi menemui isterinya yang dikatakan bukan berbangsa Melayu. Kereta berkenaan sering dilihat keluar masuk ke apartment berkenaan terutamanya dihujung minggu.

Tengah malam

Bagi mengelirukan rakan-rakan separtinya, beliau akan mendaftarkan untuk menginap di hotel terletak di Jalan Sultan Ismail, sebaliknya akan meninggalkan hotel berkenaan menjelang tengah malam. Bagi mengelirukan rakan-rakannya semua pertemuan dengan rakannya di adakan di hotel berkenaan ataupun di perjabat partinya yang tidak jauh dari hotel berkenaan.

Selalunya beliau menemui isterinya itu selepas selesai perogram parti.

Isteri pertama wakil rakyat berkenaan masih belum mengetahui secara sahih mengenai kewujudan madunya itu, tetapi sudah mengsyakinya apabila wakil rakyat berkenaan lebih kerap ke Kuala Lumpur berbanding dengan rakan-rakan sejawatnya yang lain, dan ada kalanya meninggalkan program parti yang diadakan pada hari Sabtu dan Ahad.

Isteri pertama wakil rakyat berkenaan beberapa kali telah mengalami stres dan mengamuk yang ada kaitan dengan perkahwinan sulit itu. Untuk mengabui masalah yang dihadapinya wakil rakyat berkenaan memberi tahu orang konon isterinya terkena buatan orang.

Perbuatan wakil rakyat berkenaan juga sungguh menghairankan kerana ia seolah-olah cuba melindungi perkara yang halal dan mendedahkan perkara yang benar. Islam membenarkan seseorang lelaki yang sasa dan bertenaga untuk berkahwin lebih daripada satu sampai empat pada satu-satu masa. Pendedahan secara terus terang akan dibuat tidak lama lagi sekiranya keadaan memerlukan! [s alam 3:10 am 10/10/07]

No comments: