Monday, August 25, 2008

Permatang Pauh 5 (Terkini)

Zulkifli Nordin Masih Utuh Bersama PKR

(kemaskini) BARU sekejap tadi Zulkifli Nordin menghubungi saya dan mengesahkan beliau masih "stabil" sehingga ke saat ini. "Tak ada... ana dah jelaskan dalam blog ana, tv3 pun ada interviu mengenai desas desus itu.
"Sekejap lagi ana akan berceramah dengan bos (Anwar) di Jalan Baru Seberang Jaya," begitulah katanya.
DESAS DESUS dan sebaran menerusi SMS mengatakan ahli Parlimen Kulim - Bandar Baru Zulkifli Nordin, 45 mengumumkan menyertai Umno tidak benar. Zulkifli masih lagi bersama PKR dan kini berada di Permatang Pauh membantu kempen Anwar Ibrahim.

Zulkifli jam 2: 56 petang tadi yang menghubungi saya menerusi sms masih giat membantu Anwar dan beliau juga turut memberi butiran atau jadual ceramah Anwar malam ini.

Antara lain smsnya berbunyi; ni jadual boss (Anwar) hari ini; 5 pm Sungai Semambu, 8 pm Teluk Wang, 8:30 malam Taman Ciku, 9 pm Jalan Baru Seberang Jaya."

SMS itu menjelaskan beliau masih bersama PKR.

Zulkifli turun ke Permatang Pauh sejak Jumaat lalu dan giat berceramah membantu PKR. Semasa ceramah Anwar di Mengkuang Titi, Zulkifli muncul bersama Anwar.

Beliau juga tidak hadir sidang Parlimen hari ini kerana masih berada di Permatang Pauh.

Mungkin kehilangannya beberapa hari selepas turut terlibat dalam demostrasi membantah Majlis Peguam mengadakan forum bertajuk Memaluk Islam, dijadikan alasan untuk mempersoalkan kesetiaan ahli Parlimen itu kepada PKR.

Jelasnya berita atau sms berkenaan Zulkifli Nordin adalah rekaan dan satu fitnah berniat jahat bagi mengelirukan pengundi Permatang Pauh. [p'pauh 7:45 pm 25/08/08]

No comments: