Saturday, January 17, 2009

Dari Kuala Ke Kuala 12

Pengundian Berjalan Penuh Ceria

PROSES pengundian pilihan raya kecil P36 berjalan lancar dan penuh ceria. Sehingga jam 12:00 tengah hari ini sebanyak 42 peratus pengundi telah keluar mengundi di mana kebanyakannya golongan tua. Bilangan pengundian muda agak berkurangan dan dijangka mereka akan keluar mengundi di sebelah petang.

Walaupun kedua pihak berkerja ke saat-saat akhir untuk memastikan kemenangan calon masing-masing, namun tidak ada kejadian buruk dilaporkan berlaku misalnya perbalahan sesama penyokong dan perayu undi.

Malahan menurut laporan dan penjelasan Pengerusi SPR, Abdul Aziz Yusuf ada kalanya perayu undi kedua pihak duduk berdekatan tanpa apa-apa masalah. Beliau menyifatkan suasana pilihan rayas itu bagaikan sebuah pesta.

Sejurus tadi saya menerima kiriman gambar suasana pengundian di satu pusat pengundian yang melibatkan calon Pas, Abul Wahid, isteri dan anak-anaknya mengundi daripada Zamzarina yang berada dilokasi.

Dalam pada itu Pengerusi SPR dalam kenyataan disiarkan secara langsung diberita Mandrain RTM1 menafikan kemungkinan wujud pengundi hantu dan beliau memberi jaminan tidak akan ada pengundi hantu.

Katanya sekiranya ada pengundi hantu beliau meminta agar dilaporkan segera kepada pihak SPR. "Saya tegaskan berkali-kali tidak ada pengundi hantu, dan kalau ada laporkan kepada SPR," ujarnya dalam sidang akhbar sekejap tadi. [wm.kl 12:00 t/hari 17/01/09]

Abdul Wahid terus memberi semangat kepada perayu
undi kalangan muslimat.
Sebahagian perayu undi muslimat Pas.

Bendahari Agung Pas, Dr Mohd Hatt Ramli turut merayu
undi untuk calon Pas.

Isteri Abdul Wahid dan dua anak perempuannya sedang berjalan
ke pusat pembuangan undi.
Lawan - perayu undi untuk calon BN turut berkerja keras.

No comments: