Monday, January 10, 2011

Sikit Saja Sebelum Panjang

Ada Sumber Mengenai Menteri Tv dan Komunikasi

Kelmarin dan semalama saya menerima dua maklumat berhubung Menteri Tv dan Komunikasi, Malaysia. Seorang itu memberi tahu dakwaan yang berlaku ke atas menteri itu diakui sendiri olehnya bernama Dino.

Kata sumber itu kawannya adalah kawan baik kepada Dino. Menurut Dino ada sesuatu yang tidak kena ke atas bapanya. Kononnya apa yang dilakukan menteri berkenaan terserempak dengan Dino. Perbuatan nakal menteri berkenaan katanya berlaku di balik pintu.

Manakala semalam satu sumber memberi nama orang yang dikatakan rapat degan menteri berkenaan. Orang ini pernah bekerja dengan menteri itu dan orang juga menguruskan orang gaji untuk menteri itu. Orang ini pada masa ini ada di Terangganu berkerja di sebuah syarikat pembalakan dan kenal rapat dengan MB Terangganu, Ahmad Said. Ahmad Said juga dikatakan tahu cerita ini.

Saya belum konteks orang ini untuk mengesahkan dakwaan mengatakan dia rapat dengan menteri itu dan mengaturkan menteri itu tentang sesuatu yang sulit. Saya harap kalau orang ini dihubungi dengan nombor yang kepada saya, saya akan dapat penjelasan sebenarnya mengenai Rais. Sdr Hambalid Latif yang berkeja dengan Mat Said juga boleh membantu saya. Sara rasa Hambali telah tahu perkara ini. [wm.kl.8:45 pm 10/01/11]
Post a Comment