Tuesday, July 30, 2013

Gambar Menceritakan Seribu Rahsia

MENANTI SUBUH                                                                               

Isu kerjasama di antara Umno dengan Pas kononnya untuk kebaikan bangsa dan agama nampaknya terus diperkatakan. Walaupun pucuk pimpinan tertinggi Pas sudah menegaskan berkali-kali tiada kerjasama dengan Umno kerana sebab-sebab sedia maklum, namun penegasan itu seakan tidak dipedulikan.

Gambar pertemuan sulit ikut dihadiri pemimpin Pas?
Mereka yang percaya dan yakin dengan Umno terus berusaha ke arah itu dengan mengadakan pertemuan, membincang masalah Melayu atas kepentingan agama Islam. Usaha ini bukan dilakukan oleh orang tegah atau individu-individu yang dekat dan rapat dengan kedua-dua belah parti tetapi ia juga melibat pemimpin sendiri.

Khabar terbaru satu pertemua sulit yang khusus membincang masalah ke arah kerjasama itu yang diusahakan oleh sekumpulan cerdikpandai telah diadakan, di mana pertemuan itu dihadiri sekurang-kurang dua pemimpin ternama daripada Pas.

Persoalan timbul apakah kehadiran mereka atas sifat peribadi ataupun atas arahan pemimpin tertentu dalam Pas. Saya menerima kiriman beberapa keping gambar rakaman pertemuan berkenaan. Menurut catatan ia dilangsungkan di sebuah rumah salah seorang cerdikpandai yang menjadi penganjurnya terletak di Damansara?

Mungkin bagi pihak mereka yang tidak senang dengan aktiviti sebegini pertemuan itu boleh dianggap membelakangkan parti di mana ia memerlukan penjelasan. Pemimpin Pas yang menghadiri pertemuan berkenaan perlu memberi penjelasan agar rakaman gambar yang tertera ini tidak menimbulkan fitnah.

(Gambar berkenaan telah saya masukkan dalam facebook saya).

Bagaimana pun jika diteliti kepada rakaman gambar-gambar itu ia serius lengkap dengan agenda yang dibincangkan. [wm. kl.6:02 am 30/07/13]

No comments: