Sunday, August 25, 2013

Esok Kakitangan IHSB Akan Serah Memorandum Kepada MB

MAKLUMAT                                                                                       

Esok kakitangan Insaniah Holding Sdn. Bhd. (ISHSB) dan anak-anak syarikatnya akan menyerahkan memorandum kepada MB Kedah menuntut gaji dan apa-apa elaun kebajikan kepada mereka yang tidak dibayar. 

Memorandum itu akan diserah sebelum bermula sidang Dewan Undangan Negeri Kedah di Wisma Darul Aman bertempat di pintu utama masuk ke Wisma Darul Aman.

Dalam satu email yang dihantar kepada saya, kakitangan Syarikat Insaniah Holding dan anak-anak syarikatnya diminta datang beramai-ramai. Suami isteri, anak-anak serta keluarga juga minta dikerah sama untuk memberi gambaran betapa pentingnya memorandum berkenaan. 

Menurut email itu yang mengandungi empat perenggan pihaknya sudah melakukan apa saja untuk menyelesaikan masalah mereka tetapi tidak berhasil. Mungkin dengan menyerahkan memorandum itu kepada MB, Mukhriz Mahathir ia akan memberi kepedulian terhadap masalah mereka.

Insaniah Holding adalah syarikat yang mengendalikan Kolej Universti Insaniah (KUIN) sebuah Kolej Universiti swasta yang didaftar dengan Kementerian Pengajian Tinggi dan dimiliki sepenuhnya kerajaan Kedah. Ia ditubuhkan pada tahun 2006 pada zaman BN memerintah Kedah. [wm.kl.7:09 pm 25/08/13] 

No comments: